Специализиран екип от състава на 2-ра механизирана бригада беше задействан по

...
Специализиран екип от състава на 2-ра механизирана бригада беше задействан по
Коментари Харесай

Военнослужещи унищожиха боеприпаси, открити в различни райони на страната

Специализиран екип от състава на 2-ра механизирана бригада беше задействан по сигнал за открити два 122 мм корозирали осколъчно-фугасни снаряди с развалени взриватели. Боеприпасите са открити в землището на с. Ясеново, община Казанлък. При съблюдаване на ограниченията за сигурност снарядите са превозени и унищожени в региона на Учебен полигон " Люляк ", оповестиха от Министерството на защитата.

Днес в региона на същия полигон военнослужещи от 2-ра механизирана бригада унищожиха и 4 остарели ръчни мощно корозирали гранати, открити през вчерашния ден при осъществяване на строителни действия в необитаема къща в с. Блели бряг, област Стара Загора.

В 16:52 ч. през днешния ден е задействан и профилиран екип от 91-ви инженерен батальон по сигнал за невзривен арсенал, открит при изкопни работи за реконструкцията на ж.п. мрежа в индустриалната зона на ж.к. " Тракия "  в гр. Пловдив. На място военнослужещите са открили, че това е мощно корозирала ръчна граната. Боеприпасът е превозен за предпазване и следващо заличаване.

В 18:42 ч. същият екип е получил задача да разпознава и изземе железен предмет, открит при изкопни работи на бул. " Пещерско шосе "  в Пловдив. Военнослужещите от 91-ви инженерен батальон на място са открили, че това е 100 мм артилерийски снаряд с взривател и са го иззели. Двата боеприпаса, открити в Пловдив, ще бъдат унищожени на следващия ден в безвреден регион.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР